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of the constitution makes no grant of such jurisdiction, but merely pre­
scribes the manner in which it may be granted by the state; and, therefore, 
Congress may relinquish it at pleasure, either with or without an abandon­
ment of its title to the property, or its use." 

I do not find that Congress has receded to the State of Ohio jurisdiction over 
the lands comprising the reservation known as Vlilbur \\'right Field, and to the 
best of my knowledge this has not been done. That being the case, the Federal 
government l1as exclusive jurisdiction over the reservation in question and the 
residents on that reservation are therefore not residents of Ohio or the Madriver 
school district, and the Madriver school district is not required to pay tuition 
of high school pupils who reside on said reservation and attend high school in 
some school district of the state of Ohio. 
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Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

OFFICER-MUST QUALIFY WITHIN A REASONABLE Til\fE AFTER 
TAKING OFFICE-OATH OF OFFICE. 

SYLLABUS: 
1. Where the statute fails to specify the time within which acts necessary 

to qualtfication for public office shall be performed and where all of •such acts 
are completed within a reasonable time after assuming official duties, such office 
shall not be considered vacant within the meaning of section 7 of the General 
Code. 

2. All acts of such officer are valid whether performed before or after sztch 
completion of the steps necessary for qualification. 

CoLUMBUS, OHIO, February 1, 1933. 

l-IoN. HoWARD S. LuTZ, Prosewting Attorney, Ashland, Ohio. . 
DEAR Sm :-I have your letter of recent elate which reads as follows: 

"Clarence R. Keener, having been elected commissioner of Ashland 
County, applied for and secured bond as required for such office from 
W. D. Newell. It is stated by both Mr. Keener and Mr. Newell that on 
the day this bond was delivered to Mr. Keener, to-wit: Dec. 21, 1932, 
Mr. Newell, as a notary public, administered to Mr. Keener the oath 
for such office. The bond was filed in the office of the Treasurer on 
Jan. 3, 1933. The oath of office was not endorsed thereon. The oath of 
office was filed with such bond on Jan. 11, 1933. 

The Chairman of the Board of County Commissioners has requested 
a written opinion, copy of which is hereto attached, relative to the legal­
ity of business transacted by the new Board before Jan. 11, 1933 and 
also to whether or not Mr. Keener has now qualified himself as Com­
missioner by the filing of such oath. 
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In this connection I have inspected S<!ctions 2, 7 and 2399 of the 
General Code of Ohio. 

I will appreciate your opinion concerning these questions." 

Section 7 of article XV of the Ohio Constitution reads as follows: 

"Every person chosen or appointed to any office under this state, 
before entering upon the discharge of its duties, shall take an oath 
or affirmation, to support the Constitution of the United States, and of 
this state, and also an oath of office." 

Section 2 of the General Code provides: 

"Each person chosen or appointed to an office under the constitu­
tion or laws of the state, and each deputy or clerk of such officer, shall 
take an oath of office before entering upon the discharge of his duties. 
The failure to take such oath shall not affect his liability or the liability 
of his sureties." 

Section 7 of the General Code is as follows: 

"A person elected or appointed to an office who is required by law 
to give a bond or security previous to the performance of' the duties 
imposed on him by his office, who refuses or neglects to give such bond 
or furnish such security, within the time and in the manner prescribed by 
law, and in all respects to qualify himself for the performance of such 
duties, shall be deemed to have refused to accept the office to which he 
was elected or appointed, and such office shall be considered vacant and 
be filled as provided by law." 

Section 2399 of the General Code provides: 

"Before entering upon the discharge of his duties each commiSSioner 
shall give bond signed by a bonding or surety company authorized to do 
business in this state, or, at his option, by two or more freeholders 
having real estate in the value of double the amount of the bond over and 
above all encumbrances to the state in a sum not less than five thousand 
dollars, the surety company to be approved by the probate judge of the 
county, conditioned for the faithful discharge of his official duties, and 
for the payment of any loss or damage that the county may sustain by 
reason of his failure therein. Such bond, with the oath of office and the 
approval of the probate judge endorsed thereon, shall be deposited with 
the treasurer of the county and kept in his office. The expense or pre­
mium for such bond shall be paid by the county commissioners and 
charged to the general fund of the county. Such surety may be dis­
charged in the manner provided by law for the release of sureties of 
guardians." 
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Since the oath of office was administered and the bond executed and filed 
before the officer assumed his official duties, the facts presented by you concern 
the legal effect of the failure to have the oath endorsed upon the bond at the time 
it was filed. 

4-A.G. 
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In the case of State, ex rei. vs. Bimeler, 15 0. A. 365, at page 369, the court 
said: 

"One elected to an office, who does not take the oath thereof and 
give bond, as required of such officer, as provided by law, loses his right 
to such office. 

This is not a court-made rule, but is the law by statutory provision, 
as found in section 7, General Code of Ohio * * * " 

In that case, a proceeding in quo warranto, one elected to the office of may0r 
was held not to have qualified for that office. That case may be distinguished 
from this one. There no oath was ever administered nor was the bond presented 
to the village council for approval, required by section 4667. Here the cor­
responding acts were completed by January 3, 1933. 

In the Bimcler case, before the omission to take the oath was correctecr 
the quo ~mrranto proceeding was instituted. As I understand the facts stated 
by you, the omission to file the oath was cured on January 11. No quo warranto 
proceeding had then been filed. In this regard, your question is like that pre­
sented to this office and answered in an opinion reported in the Opinions of the 
Attorney General, 1930, Vol. I, page 119, which distinguished the Bimcler case. 
ln that opinion, my immediate predecessor said at page 120: 

"Undoubtedly, under the decision above referred to, if the justice 
to which you refer had not eventually taken the oath before a proper 
officer, he could have been ousted. In other words, if the question had 
been raised by quo warranto proceedings before he had properly become 
qualified, undoubtedly the courts would have declared his office to be 
vacant. However, the case you present is somewhat distinguished from 
the Bimeler case above mentioned, for the reason that the justice you 
mention had undertaken to take an oath, but the officer administering 
it was not, under the statute, authorized so to do. In the Bimcler case 
no oatf1 had been taken and before the error had been corrected, action 
was instituted to question his title. It ha.s frequently been held that 
technical defects in qualification at the time office is taken will not dis­
qualify the officer if later the legal requirements are fully met. 

Therefore, it would appear that the justice to whom you refer, hav­
ing undertaken to qualify, and later, upon the discovery of his error as 
to the authority of a notary to administer oaths, having taken the proper 
oath of office before a proper officer, he would now be regarded as a 
de jure officer, and there would be no vacancy which could now be filled 
by appointment." (Italics the writer's.) 

Even where a defect is cured before the institution of a quo warranto pro­
ceeding it would seem that there must be some limitation of time within which 
legal requirements shall be fully met in order to preclude a vacancy under 
section 7. 

According to the language of section 2399, the commissioner shall "give bond" 
before entering upon the discharge of his duties. The section then provides 
that "such bond, with the oath of office and the approval of the probate judge 
endorsed thereon, shall be deposited with the treasurer of the county and kept in 
his office." 
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The bond was given and deposited with the treasurer on the day the newly 
elected commissioner took office. The only thing remaining to be clone was to 
endorse thereon the oath of office, which had been administered on December 
21, 1932. The section specifies no time for this action. It is a familiar principle 
in the law that when no definite time is stipulated for the performance of an act 
a reasonable time is presumed to have been intended. It has been held that if 
the statute does not fix the time within which he must qualify the officer has a 
reasonable time. The court in State, e.r rei., vs. Cave, 4 0. C. C. 647, distinguished 
that case from State, e.r rei., vs. County Commissioners, 61 0. S. 506, which held 
that where a sheriff-elect fails to give bond before the first Monday of January 
next after his election there occurs on that day a vacancy. The court said: 

* * * the only substantial difference between the cases is, 
that in the case of the sheriff the time in which bonds shall be given is 
absolutely stated in the statute, but there is no such limit of time in 
which the clerk of the board of education must give bond and qualify. 
So that it would naturally be held to be within a reasonable time, and 
the board of education is undoubtedly clothed with discretion to deter­
mine what is a reasonable time * * * ." (Italics ~he writer's.) 

In the case of county commissioners, the bond must be given before enter­
mg upon the cli.scharge of their official duties, as in the case of the sheriff, but 
since no time is provided by statute for endorsing the oath a reasonable time 
must be implied. What is a reasonable time in each case is a matter of judgment 
which I need not now discuss generally. In my opinion, the endorsement, if made 
on January 11, was within a reasonable time. 

Having had a reasonable time in which to do the act in question; the com­
missioner became a de jure officer on January 3, the continuation of such status 
being conditioned upon his completing qualification within such time. If the final 
act necessary to qualification was done on January 11, the commissioner's status 
as a de jure officer was complete and the acts of the board prior thereto in which 
he participated. were valid. 

Another principle may also serve as the basis for my opinion that the acts 
of the board performed prior to January 11, were valid. If a duly elected officer 
fails to qualify by omitting to do an act, such as taking the oath of office, at th(' 
time he assumes to act in his official capacity, he is a de facto officer and his 
acts arc valid. Among the many authorities sustaining this proposition is an 
opinion by one of my predecessors reported in the Opinions of the Attorney 
General, 1916, Vol. II, page 1464. To the same effect is the 1930 opinion of this 
office, supra, from which I quote paragraph two of the syllabus: 

"Where a duly elected justice of the peace erroneously takes the 
oath of office before a notary public and assumes the duties of his 
office, he becomes a de facto officer and the title to his office can only 
be questioned by a proceeding in quo warranto. The actions of such 
officer arc valid in so far as the status of his office IS eoncqrned," 

Thus far, I have devoted my discussion to the time when the acts were 
clone, assuming that the acts themselves were sufficient to fully meet the statutory 
requirements. It appears that the oath has never been actually endorsed upon 
!he bond, as required by the terms of section 2399. The question arises whether 
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or not the mere filing of the oath with the bond amounts to a substantial com­
pliance with this requirement. Mechem on Public Officers and Offices, section 
268, states : 

"And inasmuch as the substance is ordinarily more to be regarded 
than the form, it is quite generally held that, unless the statute expressly 
declares that a bond not executed in the form prescribed shall be void, 
the statute will be construed as directory only and a substantial compli­
ance with it will suffice." 

Place vs. Taylor, 22 0. S. 317, is cited by the text writer to support this 
statement. Filing the oath, although no endorsement is made on the bond, 
would seem to be substantial compliance with the statute. 

Even adopting the view that there has not been substantial compliance in 
this respect, under my predecessor's 1930 opinion, supra, an endorsement made 
even now would be sufficient to constitute the commissioner a de jure officer 
from the time of making such an endorsement. In that opinion, the justice of 
the peace in question took the oath of office in January, 1928, before an officer 
ineligible under the statute to administer the oath, and acted as a de facto officer 
until December, 1929, when he took the oath before the proper officer. The 
opinion was then given that he became a de jure officer in December, 1929, no 
qtto warranto proceedings having been instituted before that time. It follows 
from this opinion that, although the oath has not been endorsed. upon the bond, 
this act may still be clone and all requirements for qualification will have been md. 

A reasonable time is deemed to be the test for completing the legal require­
ments necessary to qualification, in order to constitute one a de jure officer 
from the time of taking office. I am of the opinion that such time has not expired, 
ergo, a proper endorsement now made will refer back to January 3, and render 
the commissioner a de jure officer from the time he took office. 

Based upon the foregoing, it is my opinion that: 
1. Where the statute fails to specify the time within which acts necessary 

to qualifications for public office shall be performed and where all of such acts are 
completed within a reasonable time after assuming official duties, such office shall 
not be considered vacant within the meaning of section 7 of the General Code. 

2. All acts of such officer are valid whether performed before or after such 
completion of the steps necessary for qualification. 

96. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, NOTES OF SALDI CITY SCHOOL DISTRICT, COLUM­
BIANA COUNTY, OHI0-$25,000.00. 

CoLUMBUS, OHIO, February 1, 1933. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 


