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BOND ISSUE-1\'0 LL\UTATJON AS TO A.MOUXT OF BONDS THAT 
MAY BE ISSUED BY BOARD OF EDUCATION UXDER SECTIO~ 
7630-1 G. C.-WHAT LI:i\HTATIOXS REQUIRED-WHEX BONDS IS­
SUED UNDER SECTION 7625 G. C. 1\'0T SUFFICIENT TO BUILD 
SCHOOL HOUSE AND INDUSTRIAL COMMISSION LATER FORBIDS 
USE OF OLD BUILDING, BONDS MAY BE ISSUED UNDER SECTION 
7630-1 G. C. 

1. There is no limit as to the amount of bonds that may be issued by a board 
of education under section 7630-1 C. C. but such section cannot be used by a board 
of education lmless it is not Practicable to secure the necessary funds under sections 
7625, 7626, 7627, 7628, 7629 and 7630, C. C. and a board of .education in operating 
under section 7630-1 C. C. should ltSe discretion and good judgme11t that the bond 
issue under such section be protected by a sufficient tax duplicate. 

2. Where a board of education has issued bonds under section 7625 C. C. to 
build a school house a11d the funds derived therefrom were not sujjicie11t to build 
the same, leaving the building unji11ished, and i11 the meantime an order has been 
placed against the old school building in the district by the 111dustrial Commission, 
forbidding its use for school purposes, such district may issue bo11ds under section 
7630-1 G. C. if it is not practicable to issue further bonds under sections 7625, 7626, 
7627, 7628, 7629 and 7630 G. C. to complete such school building. 

CoLUMBus, Omo, April 13, 1922. 

HoN. HARRY BRITTON, Prosecuti11g Attorney, Batavia, Ohio. 
DEAR Sm :-Acknowledgment is ·made of the receipt of your letter of recent 

date requesting the opinion of this department upon the following three questions: 

"(1) Under section 7630-1 of the General Code of Ohio can boards of 
education issue and sell bonds to replace or to rebuild a school building 
which has been wholly destroyed by fire, without a vote of the people? 

"(2) Under the above section is there any limit as to the amount of 
bonds that can be issued? 

"(3) Under the above section can a board of education issue and sell 
bonds without a vote of the people, to finish building a school house, when 
the first issue was approved by a vote of the people, and the money derived 
therefrom was not sufficient to build the same, provided however that in the 
meantime the school house they had been using had been condemned by an 
order of the Industrial Commission?" 

Your first question is answered in Opinion No. 2902, issued by this department 
on February 25, 1922, a copy of which was sent you immediately upon receipt of 
your request. The syllabus of Opinion 2902 reads as follows: 

"1. Under the provisions of amended section 7630-1 (109 0. L., p. 336) 
a board of education may issue bonds without a vote of the people upon 
the same for the purpose of rebuilding or repairing a school house or con­
structing a new school house, where the school house formerly used was de­
stroyed by fire or other casualty, or if the use of the same for its intended 
purpose was prohibited by an order of the Industrial Commission, but be­
fore a board of education can avail itself of the provisions of section 7630-1 
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it must appear that it is not practicable to secure the necessary funds under 
sections 7625, 7626, 7627, 7628, 76'29 and 7630. 

"2. Under the provisions of section 5649-4 G. C., a board of education 
issuing bonds under the provisions of section 7630-1 G. C. may levy a tax 
sufficient to provide therefor, irrespective of any limitations." 

Section 7630-1 G. C. reads as follows: 

"If a school house is wholly or partly destroyed by fire or other casualty, 
or if the use of any school house or school houses for their intended pur­
pose is prohibited by an order of the Industrial Commission of Ohio or its 
successor in such authority, and the board of education of the school dis­
trict is without sufficient funds applicable to the purpose, with which to re­
build or repair such school house or to construct a new school house for the 
proper accommodation of the schools of the district, and it is not practicable 
to secure such funds under any of the six preceding sections because of the 
limits of taxation applicable to such school district, such board of education 
may issue bonds for the amount required for such purpose. For the pay­
ment of the principal and interest on such bonds and on bonds heretofore 
issued for the purpose herein mentioned and to provide a sinking fund for 
their final redemption at maturity, such board of education shall annually 
levy a tax as provided by law." 

From a reading of the above section you will notice there is no limitation ap­
pearing in the section as to the amount of bonds that can be issued where recourse 
is had to section 7630-1 G. C. Apparently this has been left to the discretion and 
good judgment of the board of education of the school district in question, for 
unless the board can find a purchaser for the bonds after they are issued, little 
would be accomplished in securing the desired results. That is to say, the board of 
education should limit its bond issue under any section of law to the needs of the 
case as far as can be ascertained, having in mind also that if the tax duplicate be­
comes overburdened with bond issues and .obligations, just to that extent will the 
opportunity of selling the bonds be lessened. This is. a practical question which 
should be worked out in each and every district according to all the facts surround­
ing that particular case. Under section 7630-2 G. C., which you will find quoted in 
full in Opinion 2902, there is a limitation placed upon every school district as to the 
"net indebtedness" that may be created. This net indebtedness shall never exceed 
six per cent of the total value of all the property in the school district as listed for 
taxation, unless certain conditions should obtain as set forth in section 7630-2. 
However, as far as your question is concerned, the section further provides that 
"bonds issued under authority of section 7630-1 of the General Code for the re­
placement of condemned or destroyed school houses, (shall) * * * be likewise 
excluded from the calculation of the net indebtedness of school districts." As set 
forth in Opinion 2902, bonds cannot be issued under section 7630-1 G. C. unless "it 
is not practicable to secure such funds under any of the six preceding sections, be­
cause of the limits of taxation applicable to such school district." These six pre­
ceding sections (that is, preceding section 7630-1) include sections 7625 and 76'29 
G. C., and bonds issued under these two sections must be computed in the "net in­
debtedness" described in section 7630-2 G. C. Where it is clearly established that 
it is not practicable to secure funds for the emergencies mentioned in section 7630-1 
G. C., by using sections 7625, 7626, 7627, 7628, 7629 and 7630 G. C.., then section 
7630-1 G. C. should be used and bonds issued under this section are not to be con-
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sidered in the net indebtedness of the school district, and under the provisions of 
section 5649-4 G. C. the board of education shal! levy a tax sufficient to provide 
therefor, irrespective of any limitations. 

In your third question you desire to know whether a board of education, which 
has issued bonds heretofore (presumably under section 7625 G. C.) for the building 
of a school house, and the money derived therefrom was not sufficient to build the 
same, may now issue further bonds under section 7630-1 in a case where in the 
meantime the use of the school building has been forbidden by an order of the 
Industrial Commission. You indicate that the former bond issue upon a vote of 
the people was entirely regular and that the building is now unfinished. Since the 
first bond issue an order has been placed by the Industrial Commission against the 
use of the school building in the school district and this must be obeyed. _When a 
board of education receives an order from the Industrial Commission providing that 
a building or buildings cannot be used for school purposes, it is then the duty of 
the board of education to repai,r or rebuild, as the case may be, by first using sec­
tions 7625, 7626, 7627, 7628, 7629 and 7630 of the General Code. If there would be 
a case where a board of education had sufficient funds to take care of such emer­
gency without a bond issue of any kind, the board could expend its proper ·funds at 
hand for that purpose. Such a case might obtain under the provisions of section 
7587-1, where a boar<! of education is given authority to establish and maintain a 
replacement fund "to restore, repair or improve" school property damaged, demol­
ished or destroyed. If a board of education had a replacement fund or other 
funds that could be used for building or repair, and these were found to be insuf­
ficient, it could then use sections 7625 G. C., et seq., and if these sections were not 
sufficient, it could then use section 7630-1 G. C. 

In a case largely similar to the one you have in mind an opinion was issued by 
this department on July 19, 1919, to Hon. Frank M. Cunningham, Prosecuting At­
torney, Lebanon, Ohio, the same appearing at page 816, Vol. I, Opinions of the 
Attorney-General for 1919, the syllabus reading as follows: 

"A board of education which has issued bonds under sections 7630-1 
and 7625 of the General Code and finds that the amount of the bond issue 
will not be sufficient to construct a school house which is necessary for the 
proper accommodation of the schools of the district, may, by complying 
again with these sections, issue additional bonds in an amount sufficient to 
produce the required aggregate sum necessary to construct such buildil)g." 

The above opinion applies at the present time unless in a case where the bonds 
issued under section 7625 (mentioned in the opinion) would cause the net indebted­
ness of the school district to exceed the limitations in per cent set forth in section 
7630-2 G. C. 

In reply to your inquiry, then, you are advised that it is the opinion of this 
department that: 

1. There is no limit as to the amount of bonds that may be issued by a board 
of education under section 7630-1 G. C., but such section cannot be used by a board 
of education unless it is not practicable to secure the necessary funds under sections 
7625, 7626, 7627, 7628, 7629 and 7630 G. C., and a board of education in operating 
under section 7630-1 G. C. should use discretion and good judgment that the bond 
issue under such section be protected by a sufficient tax duplicate. 

2. Where a board of education has issued bonds under section 7625 to build a 
school house and the funds derived therefrom were not sufficient to build the same, 
leaving the building unfinished, and in the meantime an order has been placed against 
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the old school building in the district by the Industrial Commission, forbidding its 
use for school purposes, such district may issue bonds under section 7630-1 G. C., if 
it is not practicable to issue further bonds under sections 7625, 7626, 7627, 7628, 7629 
and 7630 G. C. to complete such school building. 

2986. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

BANKS AND BANKING-BOARD OF EDUCATION -AMOU.l\'T OF 
SCHOOL FUNDS THAT l\IAY BE DEPOSITED IN BANK UNDER 
SECTION 7604 G. C. CANNOT EXCEED AMOUNT OF BANK'S PAID-IN 
CAPITAL STOCK. 

The amount of school funds that 1/la:J,' be dePosited in a ba11k by a board of 
education under authority of section 7604 G. C. ca11not, iu awl' case, or under any 
circumstances, exceed the amount of the bank's paid-in capital stock. 

CoLuM.BUS, Omo, April 13, 1922. 

Bureau of InsPection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-Your letter of recent date inquiring whether or not a board of 

education may, under authority of section 7604 G. C., deposit school funds in a 
bank in excess of the amount of the banks paid-in capital stock, was duly re­
ceived. 

Section 7604 G. C. reads as follows: 

"Within thirty days after the first Monday in January, 1916, and every 
two years thereafter, the board of education of any school district by resolu­
tion shall provide for the deposit of any or all moneys coming into the 
hands of its treasurer. But no bank shall receive a deposit larger than the 
amount of its paid-in capital stock and in no event to exceed one million 
dollars, except that in case the board of education shall find that it will be 
for the best interests of any school district such bank or banks shall be per­
mitted to receive an amount in no event to exceed five million dollars." 

The provisions of this section, placing a limitation on the amount of school 
funds that may be deposited in banks, first appeared as a part of the act passed 
April 25, 1904, providing for the reorganization of the common schools of the state. 
97 0. L., pp. 334, 351 ; section 3968 R. S. That act authorized the board of educa­
tion to provide by resolution for the deposit of moneys coming into the hands of its 
treasurer, but subject to the express limitation that "no bank shall receive a larger 
deposit than the amount of its paid-in capital stock, and in no event to exceed three 
hundred thousand dollars ($300,000.00) ." The sectional number was changed in the 
revision or codification of the Ohio Laws in 1910, and is now designated as 7604 of 
the General Code. While the section, under the new designation, has been amended 
four times, the express limitation that "no bank shall receive a deposit larger than 
the amount of its paid-in capital stock," has never been eliminated. See 101 0. L., 
p. 290; 106 0. L., p. 328; 108 0. L., pt. 1, p. 20; 109 0. L., p. 215. The scope of the 


