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RECORDS, COURT--CLERK OF COURTS MAY PHOTOGRAPH 

RECORD HE lS REQUIRED TO MAKE UNDER SECTION' 2883 

G. C.-SECTION 32-1 G. C.-AMENDED SENATE BILL 14, ·)S 
GE:-.:ERAL ASSEMBLY. 

SYLLABUS: 

Section 32-1, General Code, as amended by Amended Senate Bill No. 14, 98th 
General Assembly, authorizes a clerk of courts to photograph the record he is required 
to make under Section 2883, General Code. 

Columbus, Ohio, October 6, 1949 

Hon. Frank T. Cullitan, Prosecuting Attorney 

Cuyahoga County, Cleveland, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion 1s as follows: 



OPINIONS 

"In pursuance to the request of Leonard F. Fuerst, Cled,· of 
Courts of Cuyahoga County, Ohio, I am submitting for your con­
sideration an opinion the question of whether or not under 
Amended Senate Bill No. 14 (Sections 32-1, 2759 and 8548-1 
G. C.) the said Clerk may microfilm the record or records refer­
red to in Section 2883 of the General Code." 

Section 2883 of the General Code, referred to m your request reads 

as follows: 

"Unless by order on the journal a record is dispensed with, 
the clerk shall make a complete record of each cause within six 
months after final judgment or order of the p10per court. On his 
failing to make such record within such time, the clerk may be 
removed by the court of common pleas." 

Under Section 2883 supra, the clerk is required to make a compleLe 

record of each cause. 

Section 32-1 of the General Code, as amended by Amended Senate 

Bill No. 14, 98th General Assembly, effective July 28, 1949, reads as 

follows: 

" * * * v\lhenever any officer, office, court, commission, board, 
institution, department, agent or employee of the state, or of a 
county, or any political subdivision, being charged with the duty 
or authorized or required by law to record, preserve, keep, main­
tain or file any record, document, plat, court file, paper or instru­
ment in writing, or to make or furnish copies of any thereof, 
shall deem it necessary, or advisable, when recording any such 
document, plat, court file, paper or instrument in writing, or 
when making a copy or reproduction of any thereof or of any 
such record, for the purpose of recording or copying, preserving 
and protecting the same, reducing space required for storage or 
any similar purpose, to do so by means of any photostatic, photo­
graphic, miniature photographic, film, microfilm or micro-photo­
graphic process, which correctly and accurately copies or repro­
duces, or provides a medium of copying or reproducing the orig­
inal record, document, plat, court file, paper or instrument in 
writing, the use, by such officer, office, court, commission, board, 
institution, department, agent or employee, of any such photo­
graphic process, for any such purpose, is hereby authorized; 
* * * " 

It is evident from a reading of Section 32-1 supra, that the clerk ·of 

courts has such authority. 
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In specific answer to your question it is my opinion that Section 32-1 

of the General Code, as amended by Amended Senate Bill No. 14, 98th 

General Assembly, gives authority to the clerk of courts to photograo:1 

the record he is required to make under Section 2883, General Code. 

Respectfully, 

HERBERT s. DUFFY, 

Attorney General. 




