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60. 

APPROVAL, BONDS OF NORTH OLMSTED VILLAGE SCHOOL 
DIST., CUYAHOGA COUNTY, OHI0-$15,350.00. 

CoLUMBUS, OHIO, January 24, 1933. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

61. 

APPROVAL, NOTES OF BROOKVILLE VILLAGE SCHOOL DISTRICT, 
MONTGOMERY. COUNTY, OH£0-$8,000.00. 

CoLUMBUS, OHio, January 25, 1933. 

Retireme11t Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

62. 

APPROVAL, NOTES OF AKRON CITY SCHOOL DISTRICT, SUMMIT 
COUNTY, OHIO, $250,000.00. 

COLUMBUS, OHIO, January 25, 1933. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

63 

AUTOMOBILE-NECESSITY OF COUNTY cm.1MISSIONERS USING 
COUNTY CAHS ON PUBLIC BUSINESS. 

SYLLABUS: 
I. There is 110 statute providing means of tra11sPortation for boards of 

county commissioners other than section 2412-1, General Code. 
2. Section 2412-1, Gmeral C oae, does not authorize the substitution of a 

privately owned vehicle in lieu of the purchase of a public vehicle to be publicly 
ow11ed and operated in the regular discharge of county business. 

3. A county commissioner may operate his private automobile i11 the trans-
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action of public business, on gasoline and oil purchased with public funds only' 
where the statute authori:::es his expenses, a.s in section 1183-1, General Code. 

CoLUMBVs, OHIO, January 25, 1933. 

HoN. ]~HN F. PoRTER, Prosecuting Attorney, Ironton, Ohio. 
DEAR SIR:-Your request submitted to this office reads as follows: 

"Section 2412-1, General Code of Ohio, provides for the purchase 
of vehicles for the use of the County Commissioners or other officers 
when they deem such action necessary. The question before me is 
this :-The county commissioners do not have a car for themseh·es and 
for their meetings and inspection of the roads and it is necessary for 
them to use their own cars. They ha,·e asked me whether they could 
purchase gas and oil for their own private automobiles to go to and hom 
their meetings and inspections of roads and have such items of expense 
charged to the county." 

It is evident that you are familiar with the provisiOns of the statute supply­
ing authority to a board of county commissioners, when they deem it necessary, 
to purchase a motor vehicle after application to, and approval of, the common 
pleas court of their county. No further provision is made by statute whereby 
the substitution of a privately owned vehicle may be made in lieu of the pur­
chase of a vehicle to be publicly owned and operated under the prO\·isions of 
section 2412-1, General Code. 

It appears to me from an examination of the facts as related by you that 
this question is presented: May a county commissioner legally operate his 
private automobile in the transaction of public business on gasoline and oil 
purchased by public money? 

The following question was submitted to the Attorney General and may 
be found recorded in Vol. l, page 373 of Opinions of the Attorney General for 
the year 1929 : 

Have the county commissioners authority to charge the county as expense, 
a sum equal to railroad fare charged by a county surveyor for transporting them 
to and from meetings attended by them in ·the legal discharge of their duties? 
In his opinion, my predecessor made the following observations: 

"* * * The only limitation on such traveling expenses is that they 
must be actual and necessary. The statutes of Ohio do not expressly 
limit the method or means by which a commissioner may travel. * * * 
vVhether or not the hiring of an automobile by a county commissioner 
for the use of his own conveyance would be proper, is a qut:stwn which 
must be determined upon the particular facts." 

In this connection, let It be noted that the observations quoted were take11 
from an opinion based upon a definite number of stated facts pertaining to a 
particular and single transaction and that the opinion was given by way of con­
struing section 1183-1 of the General Code~ In the question at hand, I am 
confronted with a broad.::r proposition. 

Construing section3 2412-1, 2-112-2 and 12880-1 of the General Code together, 
makes it appear to me that the plain legislative intent, in granting authority 
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to make the purchase of nut only motor vehicles but also supp:ies for motor 
vehicles to be used in the transaction of public business, was to prevent fraud. 
You will note, for instance, that while the commissioners may purchase certain 
vehicles for officers other than themselves by a mere resolution, yet, when the 
vehicle is to be purchased for their own use, the approval of the common pleas 
court is required. 

Section 2412-1 of the General Code provides for the purchase of supplies 
for such vehicle, which supplies would include gasoline and oil for operating 
the same. 

There is no other statutory authority whereby county commissioners are 
given permission to make expenditures for transportation except on certain occa­
sions. Section 1183-1 of the General Code provides that the Highway Direc­
tor may call a commissioner or commissioners into a conference and that such 
county officers shall in addition to their salaries receive from their rcspectivt: 
counties their actual and necessary expenses incurred in such attendance. Sectioa 
6502, General Code, provides for additional compensa~ion for county commissioners 
for performing duties required of them with regard to the General Ditch lm·· 
provcment Fund. 

These and other statutes prescribing definite duties and compensation there­
for lead me to the conclusion that a county commissioner is entitled to additional 
compensation for transportation only under certain circumstances and where 
statutory authority is clear. 

This conclusion is reached in view of the fact that there is no statute pro­
viding means of transportation for boards of county commissioners other tha:-~ 

section 2412-1 of the Code, and, furthermore, no compensation or expense allow­
ance to county commissioners in addition to their regular salary is provided hy 
the statute except in specific instances. The fact that specific allowance for 
expenses is made in certain instances would seem to negative the right to secure 
payment thereof with respect to other matters. 

In State ex rei. H oel ¥S. Boubeazt, reported in 110 0. S. at page 287, it was 
said, in substance, that county offices being wholly creatures of the legislature, 
the determination of the powers and duties of the incumbents of these offices is 
likewise wholly a matter for the legislature. In other words, county officials have 
such powers ahd duties, and such only, as arc expressly given them by statute, 
and as are naturally implied from the language of the statute. It is therefore my 
opinion that: 

1. There is no statute providing means of transportation for boards of 
county commissioners other than section 2412-1, General Code .. 

2. Section 2412-1, General Code, does not authorize the substitution of a 
privately owned vehicle in lieu of the purchase of a public vehicle to be publicly 
owned and operated in the regular discharge of county business. 

3. A county commissioner may operate his private automobile in the trans­
action of public business, on gasoline and oil purchased with public funds only 
where the statute authorizes his expenses, as in section 1183-1, General Code. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

A ttorne:y General. 


