
ATTORNEY GENERAL Sor 

LIQUOR CONTROL ACT-A-r, B-r PERMITTEES MAY LAW­

FULLY DELIVER BEER AND MALT BEVERAGES-SECTION 

6212-63 G. C. - HOME USE TO INDIVIDUALS RESIDIKG IX 

DISTRICT VOTED "DRY" IN LOCAL OPTION ELECTION 

HELD C"NDER PROVISIONS OF SECTION 6212-62 G. C. 

SYLLABUS: 
A-1 and B-1 permittees under the liquor control act may lawfully deliver beer 

and malt beverages as defined in Section 6212-63, General Code, for home use to 
individuals residing in a district which has been voted "dry" in a local option 
election held under the provisions of Section 6212-62, General Code. 

Columbus, Ohio, December r8, 1950 

Hon. Oscar L. Fleckner, Director, Jepartment of Liquor Control 

Columbus, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads as follows : 

"The holders of Class A-1 and Class B-r permits located in 
'wet' territory in the State of Ohio are often requested to deliver 
or sell beer or malt beverages for home consumption to individ­
uals living in a territory which has voted 'dry' under the local 
option laws of Ohio. Specifically the following questions are 
presented: 

'' ( r) Can such an A-1 or B-r pennittees deliver beer or 
malt beverages to an individual who lives in 'dry' territory, the 
order having previously been placed and previously paid for at the 
place of business of the A-1 or B-r permittee? 

''(2) Can such an A-r or B-r permittees deliver beer or 
malt beverages to an individual living in 'dry' territory, the order 
having been placed by telephoae and the merchandise being paid 
for by the individual upon delivery to him at his home? 

.. (3) Can such an A-r or B-r permittee deliver beer or 
malt beverages to an individual living in 'dry' territory, the 
order having been placed by telephone and the merchandise being 
paid for subsequently by check mailed to the A-r or B-r per­
mittee upon the rendition by said permittees of a regular monthly 
statement for merchandise so!d and delivered?" 

The statutory provisions relating to local option \Vith reference to 

the sale of beer are found in Section 6212-62 General Code. This section 

reads in part as follows : 
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"The question of the sale of beer as defined in section 
6212-63 of the General Code, by holders of C or D permits, 
may be presented to the qualified electors of an incorporated 
municipality, a residential district of a municipality as herein­
after defined, a township in which no incorporated municipali·ty 
exists, or to the qualified electors of that part of a township out­
side of an incorporated municipality, for their adoption or rejec­
tion. * * * 

"* * * If a majority of the electors voting on said question 
vote 'no' thereon, it shall be unlawful for any C. or D permit 
holder to sell beer within the district concerned until at a subse­
quent election similarly called 'l!1d held, a majority of the electors 
voting on said question shall vote 'yes' thereon. * * * 

The term ''beer" as used in the language above is defined 111 Section 

6212-63 General Code, as follows: 

"'Beer' defined. For the purposes of sections 6212-44 to 
6212-49, both inclusive, of the General Code, sections 6212-4~ 
to 6212-49t, both inclusive, of rhe General Code, sections 6212-50 
to 6212-54, both inclusive, of the General Code, sections 6212-54a 
of the General Code, sections 6212-55 to 6212-62, both inclusive, 
of the General Code and section 6212-64 of the General Code, the 
term 'beer' as used in any of said sections shall include beer, 
lager beer, ale, stout and por~er, ale and other brewed or malt 
beverages containing one-half of one per centum or more of 
alcohol by weight but not moce than 3.2 per centum of alcohol 
by weight.'' 

For the purpose of this discussion I assume that your inquiry refers 

to beer and malt beverages as defined in Section 6212-63, General Code, 

and not to malt beverages as defincJ in Section 6064-1, General Code. I 

assume also that in the so-called "dry" territory which you mention, the 

sale of beer has been forbidden by a local option election held pursuant 

to Section 6212-62. General Code. 

It is significant to observe that Section 6212-62, General Code, is 

applicable only to sales of beer by holders of C and D permits, and that 

no mention is made of sales of beer by holders of other classes of permits. 

One can readily conclude from this that sales of beer within the affected 

districts by holders of other classes of permits are not forbidden by a local 

option election held under authoritv of this section. It remains, therefore, 

to examine such other statutory provisions relating to the sale of intoxi­

cants as must be considered in pari materia with this section to determine 

whether this conclusion is in harmony with them. 



803 ATTORNEY GENERAL 

"Cnder the prov1s10ns of Section 6o64-r5. General Code, the holder 

of an A-1 permit is authorized "to manufacture beer, ale and other malt 

liquor * * * and sell such products * * * for home use and to retail 

and wholesale permit holders * * *." 

This same section authorizes B-1 permittees ''to sell beer, ale, lager, 

stout and other malt liquors * * * for home use and to retail permit 

holders * * * " 
Section 0064-38, General Cod~, is limited in its application to Sec­

tions 6064-1 to 6o64-6r, General Code. Accordingly, it defines the effect 

of a local option election held under the provisions of Section 0064-31 

et seq., General Code, but has no application to an election held under 

the provisions of Section 6212-62, General Code. This section reads as 

follows: 

'' :'\ o local option election held pursuant to this act ( G. C. 
§§6064-1 to 6064-61) shall in any wise affect the transportation, 
possession, or consumption of intoxicating liquors within the 
district in which the same is held, nor sales in such district 
under class B-3 class E or cl.iss G permits herein authorized." 

In this situation it cannot be said that sales in a district which has 

been voted "dry" in an election 1:ielci under the provisions of Section 

6212-62, General Code, are limited to those made by class B-3, E and G 

permit tees. 

:Moreover, there appears to be a wholly logical reason for the legis­

lative action in making the statute which authorizes local option elections, 

relating only to the sale of beer, ;i,pplicable only to sales by retail per­

mittees. It is commonly known i:hat the chief abuses of liquor traffic 

which led some years ago to nati-.)11al prohibition were centered princi­

pally around the operation of places where retail sales were made, i. e., 

saloons; and that few, if any such abuses were found in connection with 

the sale of beer for home use. Accordingly, where the legislature per­

ceived no evil in this field to be corrected it quite logically took no corrective 

action. 

It is to he observed, in summary therefore, that ( r) A-I and B-1 

permittees are not forbidden to make sales of beer in particular districts 

affected by a local option election held under Section 6212-62; (2) A-1 

and B-1 permittees are authorized to sell beer for home use; and (3) Sec­

tion 6064-38, General Code, is not applicable to local option elections 

relating to the sale of beer. 
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Since delivery of beer and malt beverages to the residence of pur­

chaseers for home use is an ordinary and customary practice in sales to 

them by A-r and B-1 permittees, I readily conclude in view of the sum­

mary above that such permittees may lawfully make sales of these bever­

ages in districts affected by a local option election held under the provisions 

of Section 6212-62, General Code. 

Accordingly, in specific answer to your questions it is my opinion that 

A-I and B-r permittees under the liquor control act may lawfully deliver 

beer and malt beverages as defined in Section 6212-63, General Code, for 

home use to individuals residing in a district which has been voted "dry" 

in a local option election held under the provisions of Section 6212-62, 

General Code. 

Respectfully, 

HERBERT s. DUFFY, 

Attorney General. 




