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"Section 3138-1, General Code, to which you refer in your inquiry, 
has reference only to the making of contracts with sectarian institu­
tions by county commissioners and is not applicable to situations 
wherein temporary relief is granted in emergency cases." 
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Accordingly, I am of the opinion that county commissioners may pay 
a sectarian institution for necessary services, rendered in an emergency, to an 
indigent person who is a proper county charge. 

75. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

BOARD OF EDUCATION-COUNTY BOARD TAKING OVER DUTIES 
OF LOCAL BOARD OF EDUCATION-FUNDS MUST BE APPRO­
PRIATED BY COUNTY CO:MMISSTONERS BEFORE PArD FROM 
COUNTY GENERAL FUND. 

SYLLABUS: 
I. The duty of a county board of education to take over and perform thr 

dutie.s imposed by law upon a local district board of education within the coztnty 
school district, 1tpon the failure of the local board to perform them in accordance 
with law, in compliance with section 7610-1, General Code, is not in anywise 
dependent upon whether or not the local board had complied <oith the terms of 
section 5625-33, General Code, in the making of contracts or with the so-called 
minimum salary law in the employment of teachers, or whether it had be.:n 
extravagant il( ·tfze administration of the schools under its control and for that 
t·eason had become short of fttnds. 

2. It becomes the duty of a county board of edttcation, by virtue of section 
7610-1, General Code, to take over and perform the duties devolving under the 
law on a board of education of a school district <CJithin the county school district 
with respect to the schools of such district, when the ·local board fails to perform 
those duties and acts for the maintenance of its schools which the law requires 
and authorize.s to be performed, and the county board is satisfied of such failure.· 

3. Before any funds may be paid from the general fund of the county upon 
;·ouchers signed by the president of the board of education of the county schovl 
district upon authorization of the said county board in pursuance of its duties under 
section 7610-1, General Code, said funds mz~st first be appropriated for that pur­
pose by the commissioners of the county. 

CoLUMilUS, OHIO, January 27, 1933. 

HoN. FREDERIC V. CuFF, Prosecuting Attomey, Napoleon, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"A district school board in this county has certified its resolution 
to the County Board of Education that it has not sufficient funds to keep 

3-A.G. 
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its school in operation throughout the current school year and it desired 
to avail itself of the provisions of section number 7610-1 of the General 
Code. Thereupon the County Board of Education adopted a resolution 
finding that the district board had failed to provide sufficient school 
privileges for the school year 1932-1933 for all youth of school age 
in said district; had further failed to provide for the continuance of 
the school in the district for thirty-two weeks in said school year; had 
further failed to provide the school in said district an equitable share of 
school advantages as required by law and had further failed to provide 
or rather failed to pay the salaries of teachers and other employes. 
The County Board further resolved to pay all said salaries and neces­
sary expenses of the school in the district from the general fund in 
the county in accordance with the provisions of section number 7610-1 of 
the General Code. 

Under these circumstances is it mandatory that the County Com­
missioners appropriate this money? 

If the district board failed to comply with the provisions of section 
number 5625-33 of the General Code and contracted for teachers at a 
salary in excess of the minimum as fixed by law, can the district board 
through the provisions of section number 7610-1 of the General Code 
make the appropriation by the County Commissioners mandatory? Or 
is the act of appropriation in these last circumstances optional? 

If the district board has failed to comply with section number 
5625-33 and contracted for teachers at a salary in excess of the minimum 
provided by law, is the district in question entitled to the benefits of 
section number 7610-1 of the General Code?" 

Section 7610-1, General Code, provides 111 part as follows: 

"If the board of education in a district under the supervision of the 
county board of education fails to provide sufficient school privileges for 
all the youth of school age in the district, or to provide for the con­
tinuance of any school in the district for at least thirty-two weeks in 
the year, or to provide for each school an equitable share of school 
advantages as required by this title, or to provide suitable school houses 
for all the schools under its control, or to elect a superintendent or 
teachers, or to pay their salaries, or to pay out any other school money 
needed in school administration, * * * the county board of education 
of the county to which such district belongs, upon being advised and 
satisfied thereof, shall perform any and all such duties or acts, in the 
same manner as the board of education by this title is authorized to 
perform them. * * * 

All salaries and other money so paid by the county board of educa­
tion, * * * shall be paid out of the county treasury from the 
general fund on vouchers signed by the president of county board of 
education, * * * but they shall be a charge against the school 
district for which the money was paid. The amount so paid shall be 
retained by the county auditor from the proper funds due to such 
school district, at the time of making the semi-annual distribution of 
taxes." 
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The Supreme Court of Ohio in considering the terms of said section, 7610-1, 
General Code, in the case of State ex rel, vs. Beamer, 109 0. S. 133, said with 
reference thereto on page 139 of the court's opinion: 

"Under section 7610-1 the duty of the county board of education 
is measured by the duty of the board of education in the district. The 
county board is liable to provide 'sufficient school privileges' only if 
the district board .is under a duty to render such service and has failed, 
and if the county boBd is satisfied of such failure." 

The duty of the county board of education, as fixed· by said section, 7610-1, 
General Code, is in nowise dependent on whether or not a local board has acted 
within the law in all respects, or whether it has complied with section 5625-33, 
General Code, or the so-called minimum salary law in the conduct of the affairs 
of the district, or whether it had been extravagant in the operation of the schools 
and for that reason had run out of funds. The sole question in each instance is 
whether or not a local board fails to perform those duties and acts for the main­
tenance of the schools of its district which the law requires and authorizes it to 
perform, and the county board is satisfied of such failure .. In those cases it be­
comes the duty of the county board to perform any and all such duties and acts 
in tHe same manner that the local board is authorized by law to perform them, 
regardless of the reason for the local board's failure. 

It will be observed that a county board, when it determines that a local board 
has failed in its duty, is directed to perform those duties, and when necessary to 
pay out money in carrying out those duties the same "shall be paid out of the 
county treasury from the general fund on vouchers signed. by the president of 
the county board of education." Any money so paid from the general fund is 
made a charge against the district for which it is paid and is to be restored by 
the county auditor from the funds clue to the district at the time of the next 
semi-annual settlement of taxes. 

The substantial legal question presented by your inquiry is whether or not, 
when a county board of education becomes obligated to pay out moneys from the 
general fund of the county in pursuance of the performance of its duties under 
section 7610-1, General Code, those payments may be made regardless of whether 
or not the money has been appropriated for that purpose. The language' of the 
statute, section 7610-1, General Code, is clear, positive and mandatory, wherein· it 
provides that "all salaries and other moneys so paid by the county board of edu­
cation * * * shall be paid out of the county treasury upon vouchers signed by 
the president of the county board <if education." 

The language of section 5625-33, General Code, is equally clear and positive to 
the effect that "no subdivision or taxing unit shall * * * make any expenditure 
of money unless it has been appropriated as provided in this act." Section 5 of 
Article X of the Constitution of Ohio, provides: 

"No money shall be drawn from any county or township treasury, 
except by authority of law." 

When demands are made by a county board of education by virtue of the 
authority granted to it by section 7610-1, General Code, such payments clearly 
require a withdrawal of money from the county treasury. The terms of said 
section, section 7610-1, General Code, are, in my opinion, "authority of law" for 
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such withdrawals. The question arises, however,· whether or not the terms uf 
section 5625-33, General Code, quoted above, constitute a limitation on that 
"authority of law" to the extent that an appropriation must exist for the purpose 
before the authority may be exercised. 

The paying out of this money is authorized and directed by the county board 
of education, which is not a "subdivision" or a "taxing unit" as those terms are 
used in section 5625-33, General Code. The actual payment of the money, how­
ever, is made from the county treasury, and if the paying out of the money con­
stitutes an "expenditure" it is an expenditure of the county rather than the 
county board of education, because the county board of education, as such, does 
not have either the title or custody of the money, ~or is it a part of the "county 
hoard of education fund" created by section 4744-3, General Code. The county 
board simply draws the vouchers for the payments and therefore authorizes the 
payments, which are made from county funds. It is a payment made by one 
mbdivision, the county, by authority of law for the benefit of another subdivision, 
to-wit, a local school district within the county. The mere fact that a payment 
of this character is temporary and is made a charge against the school district on 
behalf of which it is paid and provision is made for reimbursing the county fund 
at the next tax settlement with the school district, makes it none the less an 
"expenditure," in my opinion, for which an appropriation must exist before the 
payment may legally be made. 

Obviously, no payments for this purpose can be made from the county treasury 
unless there arc funds there to meet them, nor can such payments be made from 
funds in the treasury that are already encumbered. A county board of education 
should be guided in drawing youchers in the performance of its duties under 
section 7610-1, General Code, by the amount of funds available for the purpose, 
and should be limited by that amount, so that the very purpose of requiring 
appropriations will be met. In as much as the duty to pay the moneys necessary 
for a county board of education to perform its duties under section 7610-1, Gen­
eral Code, is fixed by mandatory language in the statute, and the apparent intent 
of the legislature in enacting the statute was to make that duty ·mandatory within 
the limits of the funds available for the purpose, I am of the opinion that it is 
the mandatory duty of a board of county commissioners to make appropriations 
so that the provisions of section 7610-1, General Code, may be carried out, if it 
is possible to do so, and that this duty may be enforced in an action in mandamus. 

Under former statutes, very similar to section 5625-33, General Code, with 
respect to appropriations, a former Attorney General held in an opinion which 
may be found in the published Opinions of the Attorney General for 1925, at 
page 785, as follows: 

"The county board of education under section 7610-1 of the General 
Code, may meet the obligations of a school district which is without 
funds if there is a balance in the county general fund which is unappro­
priated and unobligated. Such funds must be appropriated for that pur­
pose by the county commissioners and certified by the county auditor 
before the same can be used." 

I am, therefore, of the opm10n in specific answer to your questions that: 
1. The duty of a county board of education to take over and perform the 

duties imposed by law upon a local district board of education within the county 
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-school district, upon the failure of the local board to perform them in accordance 
with law, in compliance with section 7610-1, General Code, is not in anywise 
dependent upon whether or not the local board had complied with the terms of 
section 5625-33, General Code, in the making of contracts or with the so-called 
mipimum salary law in ·the employment of teachers, or whether it had been 
extravagant in the administration of the schools under its control and for that 
reason had become short of funds. 

2. It become~ the duty of a county board of education, by virtue of section 
7610-1, General Code, to take over and perform the duties devolving under the 
Jaw on a board of education of a school district within the county school district 
with respect to the schools of such district, when the local board fails to perform 
those duties and acts for· the maintenance of its schools which the law requires 
and authorizes to be performed, and the county board is satisfied of such failure. 

3. Before any funds may be paid from the general fund of the county upoq 
vouchers of the county school district upon authorization of the said county board 
in pursuance of its duties under section 7610-1, General Code, said funds must 
first be appropriated for that purpose by the commissioners of the county. 

76. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

CRIMINAL LAW-CONCURRENT AND CUj\i[ULATIVE SENTENCES­
WHEN PERSON SERVING INDETERMINATE SENTENCE ELIGIBLE 
FOR PAROLE. 

SYLLABUS: 
1. f;Vhere several sentences are imposed for separate and distinct offenses 

charged in separate indictments or in separate counts of the same indictment, the 
sentences run consecutively unless a contrary intention is exprqssed by the courf 
in its judgment. 0 pinions of the Attorney General for 1932, No. 4701 followed and 
approved. 

2. A person serving several indeterminate sentences consecutively in the Ohio 
Penitentiary is deemed to be serving one contimwus term for the purposes of 
parole. Such a per,son is eligible for parole on the expiration of the aggregate of: 
the miltiRium terms- of his several sentences, less good time off for good behavior 
as provided by section 2210, General Code. A prisoner who is serving successive or 
cumulative sentences is also eligible for parole, a,s provided by section 2210-1, Gen­
eral Code, providing the aggregate of the minim1t1n terms of his several sentences 
is longer than fifteen years. 

3. The provisions of section 2166-1, enacted in 114 0. L. 188, do not apply to 
an indeterminate sentence to the Ohio Penitentiary for a term of ten to thirty years 
imposed on a person after being convicted for a ·violation of section 710-172, Cell­
era! Code. 

CoLUMBUS, OHIO, January 27, 1933. 

HoN. LELAND s. DoUGAK, Chairman, Ohio Board of Parole, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge your letter of recent elate which reads in 

part as follows: 


