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SYLLABUS: 

Whether one person may simultaneously serve as a member of the board of 
trustees of a district tuberculosis hospital, appointed pursuant to Section 33923, 
Revised Code, and as a postmaster, a federal position, depends upon whether the 
proper federal authorities deem such service as member of the board of trustees not 
to be in conflict with the federal postal laws and regulations. 

Columbus, Ohio, August 31, 1962 

Hon. Everett Burton, Prosecuting Attorney 

Scioto County, Portsmouth, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads as follows: 

"We have received a request from the Board of County 
Commissioners of Scioto County, Ohio, inquiring as to whether 
or not a Trustee of a District Tuberculosis Hospital, appointed 
under the provisions of Ohio Revised Code Section 339.23, can 
hold that appointed position and, at the same time, serve as Post­
master of the City of Portsmouth. The position of Trustee of the 
District Tuberculosis Hospital is a position without compensation. 

"We have examined the Statutes and also your Opinions 
and the Opinions of your predecessors in office and can find no 
authority directly in point. 

"Since this is the first time this question has been raised in 
this State, we would appreciate your Opinion as to whether or not 
the position of Trustee of a District Tuberculosis Hospital is 
compatible with the position of United States Postmaster of the 
City of Portsmouth." 

A district tuberculosis hospital is established under Section 339.21, 

Revised Code, and is made up of contiguous counties, not to exceed five. 

Under Section 339.23, Revised Code, the joint board of county commis­

sioners ( the board of the counties involved) appoints a board of trustees, 

which board select a site for and constructs, maintains and operates the 

hospital. 

The position of postmaster is an office of the United States govern­

ment. I do not believe it is necessary to discuss the duties of that position. 
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I have found no Ohio statutory or constitutional prohibition against 

one person simultaneously holding the two positions here considered. Un­
der the common~law rule, offices are considered incompatible when one 

is subordinate to, or in any way a check upon, the other; or when it is 

physically impossible for one person to discharge the duties of both. 

There appears to be no reason to conclude that either of the positions 
here in question is in any way a check upon, or is subordinate to, the other. 

The duties of these positions are obviously not at all related, and are per­
formed for different arms of government. As to physical possibility, that is 

a question of fact, not law; since the position of trustee of the hospital is a 
part-time position, it would probably be possible for one person to serve in 

both positions. 

From the viewpoint of this state, therefore, the positions are appar­
ently not incompatible. As noted earier, however, the position of post­
master is an office in the government of the United States. Thus, the 

federal government, and particularly the post office department, must pass 

upon the question whether the holding of the position of trustee of the 
hospital would interfere with the proper performance of the duties of post­
master. I note in this regard that the federal postal laws and regulations 

contain certain provisions as to what other employment may be engaged 
in by postmasters, but I deem the interpretation of such laws and regula­

tions in any particular case to he within the authority of the proper federal 

authorities, and not within the scope of this office. 

I might note that in Opinion No. 2652, Opinions of the Attorney 
General for 1934, Vol. I, page 620, the then Attorney General saw no 

conflict between the positions of county auditor and postmaster unless the 
federal laws and regulations imposed a bar to a person serving in both 

capacities. As to this, he said, at page 623 : 

"* * * This is of course a question that must be answered by 
the proper federal authorities, and it is accordingly improper for 
the Attorney General to render an opinion thereon. It is believed 
that a more specific answer to your question may not be given." 

Accordingly, it is my opinion and you are advised that whether one 

person may simultaneously serve as a member of the board of trustees 
of a district tuberculosis hospital, appointed pursuant to Section 339.23, 

Revised Code, and as a postmaster, a federal position, depends upon 

whether the proper federal authorities deem such service as member of the 
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board of trustees not to be m conflict with the federal postal laws and 

regulations. 
Respectfully, 

MARK McELROY 

Attorney General 
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