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COUNTY HOME-SUPERINTENDENT UNAUTHORIZED TO ACCEPT 
SCRIP ISSUED BY !\IUNICIPALITIES AND BOARDS OF EDUCA­
TION IN P A Yl\1ENT FOR FAR~{ PRODUCTS. 

SYLLABUS: 
The superintendent of a county home has no authority to sell surplus prod-

1tcts raised 011 the county home farm for scrip issued by municipalities and boards 
of education. 

COLUMBUS, OHio, January 19, 1934. 

HoN EMORY F. SMITH, Prosecuting AttorJle)•, Portsmouth, Ohio. 
DEAR Sm :-I am in receipt of your communication which reads as follows: 

"The superintendent of the local county infirmary approached me 
this morning and stated that there is raised on the county infirmary farm 
considerable produce, grain and hay and that lately several persons have 
offered to purchase the same with scrip of the City of Portsmouth and 
the Board of Education of the City of Portsmouth, and he inquired of 
me whether or not he would have authority to accept this scrip in pay­
ment of these farm products and, if so, what disposition should he 
make of it?" 

I presume that the scrip of the City of Portsmouth and the Board of Educa­
tion of the City of Portsmouth, referred to in your inquiry, is scrip authorized 
by virtue of Amended Senate Bill No. 382, a part of vJhich bill reads as follows: 

"Section 1. As med in this act, the terms 'subdivision,' 'taxing 
authority,' 'fiscal officers,' 'current operating expenses,' and 'debt 
charges' shall have the meanings respectively assigned to them by the 
uniform bond act. The term 'current taxes,' as used m this act, excludes 
delinquent taxes and penalties and interest thereon. 

* * * * * * * * * 
Section 4. Any •subdivision which shall be authorized to issue notes 

pursuant to this act may, by ordinance or resolution of its taxing au­
thority provide for the issuance of notes of said subdivision which shall 
be serially numbered; shall be in such denominations not less than one 
dollar or more than fifty dollars, as the chief fiscal officer·s may deter­
mine; shall be due and payable to bearer without interest not later 
than on or before five years from their elate at the treasury of the 
subdivision issuing them, and shall be signed by or bear the facsim.ile 
signatures of the officers of the subdivision authorized to sign bondG; 
shall be negotiable instruments, and in all respects governed by the 
laws applicable to negotiable instruments, and be appropriately printed 
or lithographed by the county auditor. T n all respects not otherwise 
provided in this act, the authorization, execution, and sale of such notes 
shall be controlled by the provisions of the uniform bond act. 

*** *** *** 
Section 8. Notes authorized by this act may be negotiated and issued 
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by a subdivision at not less than their full face value to evidence the indebt­
edness of such subdivision to any person, firm or corporation to whom 
it may be indebted for •salary of employes for services, wages, and on 
contracts and other obligations of the subdivision which might other­
wise be paid in cash, and shall be received and accepted at their full 
face value by the treasurer of the county within which they were issued 
in payment of any and all taxes charged on any duplicate of real estate 
and public utility property or on the general duplicate of tangible personal 
property, but excluding special assessments. All of such notcG issued 
which are received by the county treasurer in payment of taxes shall 
thereupon be used by him at their full face value in making advance 
payments to or semi-annual settlements with the subdivisions which issued 
such notes to an amount not exceeding in the aggregate the amount due 
such subdivision for its current revenues, other than taxes to be received 
for the payment of debt charges. Such notes shall further be received 
and accepted at face value by the subdivision which issued them in full 
payment of any obligation due to such \Subdivision of whatsoever char­
actl'r. Such notes which have been issued and returned either through 
the payment or distribution of taxes or the payment of any other obli­
gation to the subdivision which originally issued them, may, if it be so 
ordered by the taxing authority of such subdivision, be again issued and 
negotiated by the subdivision in the manner and for the purposes herein­
before set forth, or the same may be by such subdivision canceled." 

\Vith respect to the sale of products of the county home farm not necessary 
for the use of the county home, I call your attention to Section 2526 of the 
General Code which reads in part: 

"The superintendent, under the direction of the comm1sswners, shall 
sell all products of the county home farm not necessary for the usc of 
the county home, and pay all moneys arising therefrom into the county 
treasury, at lea.st monthly, to the credit of the county poor fund. * * *" 
(Italics the writer's.) 

The above statute contemplatees the sale of surplus products raised on the 
county home farm for money and in no real sense of the term can the "scrip" 
above referred to be denominated as money. 

Inasmuch as public officers and boards have only those powers and duties 
expressly granted them by statute, together with such implied powers as are 
necessary to carry into effect their express powers and duties, State ex rei., vs. 
State Medical Board, 107 0. S., 20, it is my opinion, in specific amwer to your 
inquiry, that the superintendent of the county home has no authority to sell 
surplus products raised on the county home farm for scrip issued by municioal­
ities and boards of education. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 


